Eindelijk bewezen: vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen

Getty Images/iStockphoto
We wisten het al langer, maar vanaf nu heb je écht het perfecte excuus om nog eens extra te snoozen: onderzoekers van de universiteit van Loughborough bevestigen namelijk dat vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen.

Ein-de-lijk wordt bevestigd wat wij al lang wisten: vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen. De reden? De hersenen van vrouwen zouden overdag harder werken dan die van mannen. Zo zijn we verbazend goed in multitasken en reageren we flexibeler op onverwachte omstandigheden waardoor we een groter deel van onze hersenen gebruiken. En hoe meer je je hersenen overdag gebruikt, hoe meer tijd ze nodig hebben om te herstellen terwijl je slaapt. Gemiddeld zouden vrouwen daarom ongeveer 20 minuten langer moeten slapen dan mannen. Mannen met een complexe job waarin ze ook veel dingen tegelijk moeten doen, zouden volgens de onderzoekers ook meer slaap nodig hebben.

Uit het onderzoek bleek ook dat een chronisch slaaptekort een zware tol kan eisen op je gezondheid. Zo hebben vrouwen die te weinig of slecht slapen meer last van psychische klachten en gevoelens van depressie.

De oplossing? Ga naar bed als je je moe voelt en sta pas op als je uitgerust bent. Én laat je partner die avondwandeling met je hond maken.

Lees ook:

Dit is de ideale hoeveelheid slaap die je elke nacht zou moeten krijgen

Slaap kindje slaap: de 5 beste manieren om je kind te doen slapen

Wist je dat je door deze makkelijke tip misschien beter in slaap kan vallen?

Bron: goedgevoel.be
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy madou

  Wat mij zeer verwonderd ik vertrok altijd rond 04u00 s'morgens gaan werken tot s'avonds 18u00, mijn echtgenote stond altijd mee op en begon op te ruimen en verzorgde de vier kinderen die we hadden, en s'avonds duikten wij samen terug onder de wol, ik sliep gemiddeld 4 a 5 uur, mijn echtgenote deed idem hetzelfde, dus het verhaaltje van de vrouw heeft meer slaap nodig geloof ik niet, je hebt er natuurlijk die gans de dag in bed liggen en nog moe zijn s'avonds.

 • Anita Finoulst

  Dit is pure onzin

 • myriam michiels

  Is dikke zever. Ik slaap minder dan mijn man en voel me goed.

 • Bob VERSCHUEREN

  Juist weer ondervonden hier. Vrouwtje pas wakker en ik al uren beneden :-)

 • Rayan El Arami

  Lijkt me eigenlijk logisch, al moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat ik de reden elders zocht. Elke maand een paar dagen ongesteld, kinderen verwekken en opvoeden... Want laten we eerlijk zijn, vrouwen zijn ook heden ten dage vaak nog het meeste met het huishouden en de bengels in de weer.