Een sixpack in plaats van een sportauto: extreem sporten als nieuwe midlifecrisis

Vergeet die dure Porsche of flirten met prille twintigers. Een midlifecrisis wordt steeds vaker met fysieke uitdagingen bezworen. "Een marathon lopen is ook een manier om je weer jong te voelen."
Getty

De Mount Everest beklimmen, een marathon door de woestijn lopen of een personal trainer onder de arm nemen: fysieke uitdagingen zijn in opmars bij prille veertigers en vijftigers, zo concludeert een Britse enquête van ziekteverzekeraar Bupa bij 3.000 respondenten. Maar liefst 24% van de ondervraagden van middelbare leeftijd engageert zich voor een marathon of een andere langeafstandsloopwedstrijd. De helft van de ondervraagde vrouwen investeert dan weer rond haar veertigste à vijftigste verjaardag in een fitnessabonnement of  personal trainer. Niet alleen om die beginnende bierbuik voor te zijn, ook omdat we steeds meer het belang van een gezonde levensstijl inzien, klinkt de verklaring. Een degelijke koersfiets is in die context een nuttigere investering dan een blitse moto. 

70% van de marathonlopers die bij ons wil starten, zijn veertigers of vijftigers

Wilfried Silon

Je hebt 26% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bert Camps

  Ik fitness al meer dan twintig jaar onafgebroken drie maal per week en heb nog steeds een onepack! Knoken kapot getraind, dus ik ga ook voor de auto!

 • wim rooyakkers

  Nu we langer moeten werken, begint de midlifecrisis toch ook wel wat later hoop ik.

 • Koen Wallem

  Wat een onzin, degenen die het zich kunnen veroorloven gaan voor alle beide.

 • Bjorn Goossens

  Geef mij maar de auto....minder vermoeiend

 • steven de wachter

  Ik ga toch voor de Porsche gaan vrees ik...