Eén op vijf producten in snelverkoop is bedorven

photo_news
Beginnend bederf blijft een reëel probleem bij voedingswaren in de snelverkoop. Dat stelde consumentenorganisatie Test-Aankoop vast na analyse van 81 producten. Hoewel in geen enkel staal een zware ziekmaker als salmonella of E.coli werd aangetroffen, wordt de consumptie van snelverkoopproducten door kwetsbare groepen volledig afgeraden.

Zeker op zaterdagavond wemelt het bij warenhuisketens van de intussen welbekende gele etiketten. Om 'verse' etenswaren waarvan de houdbaarheidsdatum zeer nabij is toch de deur uit te krijgen, worden kortingen van 30 tot zelfs 50 procent toegepast.

Aanlokkelijk, maar ook smakelijk? Om dat uit te maken stuurde Test-Aankoop 81 snelverkoopproducten naar het lab. Al deze producten - waaronder vers vlees, rauwe vis, boterhamsalades en kant-en- klare maaltijden - werden getest op venijnige bacteriën als salmonella, E.coli en listeria.

Wat de resultaten waren, hoe je zelf bedorven voedsel kan herkennen en wie beter oplet met producten uit snelverkoop? Dat lees je in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro!
11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ellen Steenhaut Everaert

  Dit is dan toch de fout van de producenten die er een datum op plakken

 • Volkan Caglar

  In delhaize en kruidvat veel te zien mag niet

 • DIRK VANDERSPEETEN

  Als je het niet koopt.zal je er gene last van hebben.laat er u handen af of zaagt er niet over.zijn trouwen altijd dezelfde die zagen

 • André Van der Poorten

  Veel datums van "verval" dienen omdat de mensen het weg zouden smijten !!!!

 • Johan De Clercq

  Hangt ervan af hoe bewaard....gebruik ogen! Zelden slechte ervaring. Deze week ierse filet pur in Cora, man, dat was smullen.....Doe het voor duurdere produkten, niet voor ......kip curry en salami......