Een hard- of zachtgekookt ei? Dit is het gezondst!

Unsplash
Eet jij je eieren ook het allerliefst zachtgekookt? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want die zijn gezonder dan hardgekookte eieren, en wel om deze twee redenen.

Ten eerste bevatten eieren lecithine, een stof die opgeslagen vet omzet in energie en zo de vetverbranding stimuleert. Als je je ei te lang kookt, verdwijnt de lecithine en dus ook deze vetafbrekende eigenschap.

Een zachtgekookt eitje is ook beter voor je cholesterolwaarde. Een ei langer koken verhoogt de kans op atherosclerose, een ziekte waarbij vetten in de slagaderwand worden afgezet.

Vanaf nu alleen nog zachtgekookte eitjes op het menu!  




1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Coppens

    Ik zeg altijd: van niets teveel en afgewisseld eten. Dát is gezondst....