Ga naar de mobiele website
^ Top

Echte hipsters feesten niet op zaterdag maar 's ochtends voor ze gaan werken

thinkstock
Dacht jij dat je hip was wanneer je straks met een gin-tonic in je hand op café zit? Niets is minder waar. De echte hippe vogels gaan al lang niet meer uit op zaterdag - zó 2016 - maar trekken naar de club voor ze naar het werk gaan. Echt waar.

Wij zijn al blij wanneer we op maandagochtend net op tijd uit bed rollen om ook nog een boterham te kunnen eten, maar in New York, Londen, Hong Kong en San Francisco geven de échte hipsters dan al een paar uur het beste van zichzelf in een danstent.

Van foute party's tot house, funk of discofeestjes, steeds vaker rijden jonge twintigers van dans- naar werkvloer. Daybreaker, één van de bekendste feestfenomenen in het genre, omschrijft zichzelf als een "ochtendbeweging die je dag op gang brengt zoals je het nog nooit meegemaakt hebt" en is een combinatie van een dansfeest en yoga. Niet alcohol maar koffie vloeit er rijkelijk, en achteraf vertrek je met een goed humeur en boordevol energie naar je werk.

Ook bij ons konden we al eens proeven van het fenomeen toen Veroique Leyssen Morning Maker organiseerde, geïnspireerd op het befaamde Daybreaker-concept. Zij het in een iets rustiger jasje. Geen knallende dansbeats, maar een gezond ontbijt en yoga waren de échte focus. In Amsterdam gaat het er wel anders aan toe. Daar kan je nu woensdag terecht voor een echte Daybreaker-party. Om 5u30 rollen de deelnemers hun yogamatje uit, en tussen 6u30 en 8u30 worden de dansbenen losgegooid.

Of je echt uitgerust op je werk aankomt, durven wij te betwijfelen. Maar zo hoef je 's avonds alvast niet meer naar de sportschool en dat is ook mooi meegenomen.

Daybreaker
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug