Domino-effect: hoe minder je beweegt, hoe meer je eet

Door slechts twee eenvoudige veranderingen in je leven te maken, kun je je gezondheid een aanzienlijke boost geven. Wetenschappers ontdekten namelijk dat je door actief te zijn ook minder eet.

204 volwassenen tussen 21 en 60 jaar namen deel aan het onderzoek van de universiteit van Northwestern. Daaruit blijkt dat de meest efficiënte aanpak voor een gezonder leven minder passief zijn is. Hierdoor ga je namelijk ook meer fruit en groenten eten. Daarnaast bleek dat 86 procent van de deelnemers zei dat ze deze gezonde veranderingen ook op lange termijn wilden volhouden.  "We ontdekten dat het makkelijker is voor mensen om grote veranderingen qua levensstijl temaken in een korte periode dan ze dachten. Ook willen ze dit lang volhouden", aldus professor Bonnie Spring.

Makkelijk en snel
De wetenschapster gaat verder: "Wie niet langer 's avonds voor de televisie hangt maar in de plaats daarvan sport, zal ook minder snoepen. Eén slechte gewoonte aanpakken heeft een domino-effect op andere gewoonten. Als je dus je passieve levensstijl verandert, zul je ook minder koeken, snoep en chips eten. Door slechts twee eenvoudige veranderingen in levensstijl te maken, kun je je gezondheid een aanzienlijke boost geven. Een ongezonde levensstijl verhoogt je risico op hartziekten en kanker, maar het is niet altijd makkelijk voor wie overgewicht heeft om anders te gaan leven. Deze aanpak maakt het alvast eenvoudiger voor hen", aldus Spring.