Dodelijkste spinnengif als afrodisiacum voor mannen

Braziliaanse zwerfspin
Life of Animals Braziliaanse zwerfspin
Het klinkt niet meteen opwindend, maar Braziliaanse wetenschappers hebben ontdekt dat het gif van 's werelds dodelijkste spin erectiestoornissen op nog geen 20 minuten kan verhelpen. De interesse werd opgewekt nadat overlevers van de Braziliaanse zwerfspinnenbeet meedeelden dat hun seksleven opvallend verbeterd was.

De Braziliaanse zwerfspin (Phoneutria nigriventer), ook wel gekend als de bananenspin omwille van haar overzeese tripjes in fruitdozen, is de dodelijkste spinachtige op aarde. Wanneer niet tijdig wordt ingegrepen, sterven haar slachtoffers binnen het uur na de beet. Toch heeft dit agressieve gif blijkbaar ook voordelen. Zo werd ontdekt dat een specifieke stof in het gif op minder dan 20 minuten erectiestoornissen kan verhelpen.

Afrodisiacum
Gemiddeld 1 op 10 mannen kampt ergens in zijn leven met een erectiestoornis. Hoewel medicatie als Viagra en Levitra voor een revolutie hebben gezorgd in de voorbije 10 jaar, is zeker niet elke man ermee geholpen. Ruim 30 procent ziet namelijk geen verbetering en de andere opties zijn allesbehalve populair. Zo kan medicatie rechtstreeks in de penis worden ingespoten of kan een pompje worden gebruikt waardoor de bloeddoorstroom manueel wordt gestimuleerd. Wetenschappers hopen nu een pil te ontwikkelen op basis van het spinnengif als effectief alternatief.

Getest
Uit het spinnengif werd de stof 'PnTx2-6' gepuurd en vervolgens ingespoten bij ratten met ouderdomsgerelateerde erectiestoornissen. PnTx2-6 blijkt een impact te hebben op de productie en uitstoot van stikstofoxide, verantwoordelijk voor het verwijden van de bloedvaten. Op minder dan 20 minuten werd de bloeddoorstroom in de genitalieën zodanig gestimuleerd dat er geen sprake meer was van een erectiestoornis.