Dit simpele iPhone-trucje kan je leven redden

thinkstock
Niemand wil zich natuurlijk in een levensbedreigende situatie bevinden. Toch geldt ook hier het spreekwoord dat een goed voorbereid persoon er twee waard is. Lees dus snel even verder, want dit trucje zou wel eens je leven kunnen redden.

Het gaat hier om een reeds bestaande functie op je iPhone, die jammer genoeg door weinig mensen gekend is. De zogenaamde medische id is een functie op je smartphone, die zelfs bruikbaar is wanneer je telefoon vergrendeld is.

Om je eigen medische id aan te maken open je simpelweg de app 'gezondheid' (heb je een Iphone 4, dan bestaat de kans dat je eerst even een besturingssysteem-update moet doen om hem te verkrijgen), waar je onderaan links het icoontje voor de medische id tegenkomt. Laat vooral de slider 'toon bij vergrendeling' op groen staan en vul vervolgens je gegevens zoals bloedgroep, allergieën, ziektes en contactpersonen in geval van nood aan. Op die manier heb je indien er zich een noodgeval voordoet, en je zelf niet meer in staat blijkt om te communiceren, meteen alle nuttige medische info voor handen.

kos

Extra tip voor niet-vergrendelde smartphones (of simpelweg voor wie geen iPhone heeft). Het kan nooit kwaad om een nummer in je telefoon op te slaan onder de benaming ICE (In Case of Emergency). Dit is een internationale benaming, gekend door alle hulpdiensten. Het nummer dat je daaronder opslaat zal gebeld worden door de hulpdiensten als je niet meer in staat bent om dat zelf mee te delen.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels