Dit meisje verovert wereldwijd harten: "Down is niet eng, het is net leuk"

Sofia has a bit more to share about Down syndrome for this wonderful month of awareness! #dsawareness #changingthefaceofbeauty #itsnotscaryatall
Er bestaan heel wat vooroordelen over mensen met het syndroom van Down. Maar de zevenjarige Sofia heeft die allemaal ontkracht in een schattig filmpje waarin ze uitlegt hoe het voelt om met deze aandoening te leven.

Mama Jennifer Sanchez deelde het filmpje vorige maand via social media naar aanleiding van Down Syndrome Awareness Month. Sindsdien gingen de beelden een eigen leven leiden en zijn mensen van over de hele wereld fan van deze spring-in-'t-veld.

In het filmpje zegt de Sofia heel trots: "Het is niet eng om met het syndroom van Down te leven, het is opwindend." Op de vraag wat Down is, antwoordt ze heel duidelijk: "Dat zit in het bloed." Maakt dit je bloed dan speciaal, wilde mama nog weten? Waarop Sofia volmondig "Yeah" zegt. "En het is opwindend, want ik mag naar Disneyland." 

Sinds haar mama het filmpje online zetten, werd het al meer dan zes miljoen keer bekeken. En Sofia werd meteen uitgeroepen tot het schattigste meisje ooit op social media.

Nochtans kende Sofia's leven een moeilijke start. Ze werd in Oekraïne geboren en leefde tot haar 16 maanden in een opvangtehuis. Tot Jennifer en haar partner zo vertederd waren door haar foto dat ze besloten het meisje te adopteren. Hun zoon Joaquin (8) heeft dezelfde genetische aandoening.

Mama Jennifer was erg ontroerd door de vele positieve reacties die ze kreeg op het filmpje. "Ik besefte plots dat mensen niet vaak genoeg horen van iemand met een beperking dat ook zij zich goed voelen in hun vel kunnen voelen."

Having a blast!
We met an IG friend IRL! Darling Cassidy!