Dit lijkt een doorsnee kookvideo, maar het is zoveel meer dan dat

Uien snijden is kwantumfysica, maar als je het geblinddoekt zou moeten doen, wordt het een pak gevaarlijker voor je vingers. De Amerikaanse Licia Prehn, die nu in Finland woont, verovert momenteel het internet met video's. Zo wil de mama de wereld laten zien hoe blinden toch hun plan weten te trekken.

Terwijl Licia Prehn tortilla's maakt voor de camera ontkracht ze alle vooroordelen over blinde en visueel gehandicapten. De mama van een dochter is van plan om wekelijks te tonen hoe ze erin slaagt een normaal leven te leiden ondanks het feit dat ze haast niets ziet.

Tijdens het snijden van de groenten vertelt ze over zichzelf en haar babydochter, die met dezelfde zeldzame oogaandoening kampt. Volgens onderzoek kan een operatie voor 12 weken bij een pasgeboren kind het effect van de aandoening beperken. Daarom heeft Prehn nu een crowdfundingactie opgestart om deze ingreep te financieren.

Dit is niet de eerste populaire video van de 24-jarige mama. Het begon allemaal toen gebruikers op Reddit suggereerden dat Stevie Wonder niet echt blind was en Prehn besloot zich in het debat te mengen.
Ze zette een video online waarin ze toonde hoe ze haar computer kon gebruiken ondanks het feit dat ze deels blind was. Dit fragmentje werd 100.000 keer bekeken. 

Omdat ze toch ook negatieve reacties kreeg van surfers, besloot ze het filmpje te verwijderen. Maar ze veranderde van gedacht nadat een groep webontwikkelaars haar hadden gecontacteerd om haar te bedanken voor de video. Met haar filmpje had ze hen geholpen bij de ontwikkeling van displays en video's voor slechtzienden.

Prehn is nu vastbesloten om de kijk van mensen op de beperkingen van blinden en slechtzienden te veranderen met meer video's.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.