Dit is het effect van stoppen met alcohol op je lichaam

Deze man werd met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis opgenomen, maar zes maanden later ziet hij er al veel beter uit.
Imgur Deze man werd met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis opgenomen, maar zes maanden later ziet hij er al veel beter uit.
Dat overmatig alcoholgebruik niet goed voor je is, weten we allemaal. Maar deze voor- en nafoto's tonen erg duidelijk waarom je maar beter met mate van wijn en bier geniet.

Steeds meer experts raken ervan overtuigd dat alcohol giftig is, ook de Vlaamse richtlijnen voor de maximale consumptie van alcohol gaan strenger worden. Tot nu was de norm drie glazen alcohol per dag voor een man en twee voor een vrouw. Het Vlaams Expertisecentrum voor Alcohol en Drugs wil vanaf eind november de richtlijnen aanpassen.

Een overmatige consumptie van alcohol kan leiden tot gezondheidsproblemen als leverschade, verschillende vormen van kanker, hartproblemen, een hoge bloeddruk, wat kan leiden tot een verhoogd risico op een hartaanval of een beroerte. Gebruikers van de sociaalnetwerksite Imgur hebben aangetoond wat het effect van geheelonthouding op je lichaam is.

Veel van de onderstaande mensen speelden heel wat kilo's kwijt nadat ze alcohol uit hun leven banden. Alcohol kan namelijk voor overgewicht zorgen omdat het doorgaans veel calorieën bevat. Drie glazen bier zijn bijvoorbeeld goed voor ongeveer 250 calorieën, één glas wijn staat gelijk aan 230 calorieën.

8,5 maanden nuchter

Deze vrouw speelde 8,5 maanden nadat ze stopte met alcohol heel wat kilo's kwijt.

Imgur

7 maanden zonder alcohol

Deze man ziet er niet alleen slanker uit, zijn huid lijkt ook veel gezonder. 

Imgur

Het effect van 1 jaar ontwenning

Een gezicht dat veel jonger lijkt, dat is het effect na een jaar bij deze man. 

Imgur

Even vrolijk, maar wel veel slanker na 5 jaar zonder alcohol

Imgur

Het effect na 1 jaar: een jonger en vooral gezonder ogend gezicht

Imgur