Dit is het beste moment van de dag om je griepspuit te laten zetten

Getty Images
Met de herfst in het land is het jammer genoeg ook weer tijd om aan onze griepprik te beginnen denken. Uit onderzoek blijkt nu dat je die beter op een bepaald moment van de dag laat zetten.

November en december zijn meestal de piekmaanden van het griepseizoen. Wie optimaal van de resultaten van het griepvaccin wil genieten denkt dus beter even op voorhand aan zijn of haar griepprik. Normaal gezien duurt het een tweetal weken vooraleer het vaccin optimaal z’n werk doet.

Daarnaast blijkt nu ook dat het tijdstip waarop je je griepprik laat zetten een invloed heeft op de werking ervan. Uit een studie naar de werking van het griepvaccin bleek dat wie zich liet inenten tussen 9 en 11 uur ’s ochtends 1 maand later beter beschermd was tegen 2 van de 3 meest voorkomende griepfamilies dan wie dat liet doen tussen 3 en 5 uur in de namiddag. Onderzoekers zijn er nog niet uit wat de exacte reden daarvoor is, maar verondersteld wordt dat het te maken heeft met fluctuaties in ons immuunsysteem gedurende de dag.

Dit vind je vast ook leuk:
Vaak last van koortsblaasjes? Zo voorkom én genees je ze!
Piekperiode voor griep: dit kan je doen
Homeopathie: de bekendste alternatieve geneeswijze doorgelicht

Bron: goedgevoel.be
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Herman De Gent

  Juist Wendy, de griepspuit is nergens voor nodig, ik ben 67 en heb amper de griep gekregen in het verleden. De gemakzucht bannen uit je leven en een gezonde voeding zijn al een spuitje tegen de griep. Het immuunsysteem moet je zijn werk laten doen en niet forceren met chemicaliën.

 • Ruud Eisden

  google maar es wat er in die spuit zit........

 • Jan Janssens

  De griep vaccinatie is pure commercie, geen mens die gelooft in deze propaganda, als je weet wat er in de vaccinatie zit laat je het NOOIT plaatsen.

 • Gaston FOUBERT

  Niet alles wat gratis is is goed, en sommigen hebben 9 keer griep op 10 spuitjes.

 • Louis Remels

  Er wordt veel onzin.vertelt, maar je krijgt geen griep van een vaccinatie. Het zelfs een verplichting moeten zijn voor personeel dat met kinderen ouderen in contact komt. Griep veroorzaakt nog altijd doden