Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met roken

thinkstock
Het is een open deur intrappen, want iedereen weet ondertussen wel dat roken ongezond is. Toch werd een filmpje van de nieuwswebsite Business Insider over de voordelen van stoppen met roken al bijna 4 miljoen keer bekeken. Wie weet helpt het jou ook om sigaretten voorgoed achter je te laten.

Dat je kanker krijgt van roken, gele tanden en handen en nog veel meer andere enge zaken is geweten. Daar wordt dan ook niet op gefocust in de video. Business Insider gooit het over een andere boeg en vertelt net wat de concrete voordelen zijn van stoppen met roken.

Denk bijvoorbeeld aan veel beter ruiken en proeven, een betere conditie en héél veel geld uitsparen. Kijk je even mee?

Na amper 48 uur zijn de meeste nicotinerestanten al uit jouw lichaam verdwenen en gaat je smaak en ruikzin er ferm op vooruit. Daarnaast is er uiteraard ook een niet te onderschatten financieel effect in jouw voordeel. Bereken zelf maar hoeveel je per maand uitspaart door niet telkens weer naar die sigarettenautomaat of nachtwinkel te moeten. Nog na een maand zal je bloedsomloop sterk zijn verbetered.

Nog eens twee maanden later zal ook jouw longcapaciteit met 10 procent zijn toegenomen. En die pijnlijke hoestbuien zullen ook ferm afnemen.

Voor de échte volhouders is er na 10 jaar zonder sigaret een halvering van de kans op longkanker. Doe er nog eens 5 jaar bij en je behoort ook niet meer tot de risicogroep voor hartaandoeningen. Alleen maar voordelen toch? Waar wacht u nog op?
59 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gerda Kessel

  11 maanden gestopt nadat ik 45 jaar gerookt heb door gebruik van tabex. Stuk goedkoper dan champix en geen bijwerkingen. Nog wel regelmatig even zin in sigaret maar die gedachte verdwijnt snel. Eerste maanden van het stoppen zijn benauwdheid en allergieën veel erger geworden, dit werd na 9 maanden pas wat beter. Ik heb er geen problemen als men in mijn buurt rookt, en vind de reacties van niet rokers zeker als ze zelf gerookt hebben vaak sterk overdreven.

 • Laurent Molenaer

  Hier via champix lukt het Al de rest lukte niet zelfs met mijn wilskracht lukte het niet Echt beu om te roken was de aanzet tot stoppen niets anders

 • geert calu

  en maar zwijgen over al die puffers die onze kids krijgen door de diesels in de straat, maar ja 60 % rijd met een diesel

 • Hans Torbeyns

  Ben ondertussen ruim 30j gestopt en ben zeker dat ik nooit zal hervallen maar de eerste 15 á 20j had ik constant last van chronische verkoudheid en dat uitgespaarde geld heb ik nooit in mijn portefeuille teruggevonden. Ben wel blij dat ik ervan af ben

 • Robbedoes

  Ik ben niet roker en heb nog nooit gerookt, de eerste de eerste die me zegd dat ik moet binnen gaan op café als ik op een terras zit gaat zijn beste dag niet beleven,die moet maar binnen gaan en eens niet roken ,ik lees hier over roken in spanje op café daar is zelfs roken op terras verboden. Nuis het veel aangenamer geworden op café nu er niet gerookt mag worden