Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met roken

thinkstock
Het is een open deur intrappen, want iedereen weet ondertussen wel dat roken ongezond is. Toch werd een filmpje van de nieuwswebsite Business Insider over de voordelen van stoppen met roken al bijna 4 miljoen keer bekeken. Wie weet helpt het jou ook om sigaretten voorgoed achter je te laten.

Dat je kanker krijgt van roken, gele tanden en handen en nog veel meer andere enge zaken is geweten. Daar wordt dan ook niet op gefocust in de video. Business Insider gooit het over een andere boeg en vertelt net wat de concrete voordelen zijn van stoppen met roken.

Denk bijvoorbeeld aan veel beter ruiken en proeven, een betere conditie en héél veel geld uitsparen. Kijk je even mee?

Na amper 48 uur zijn de meeste nicotinerestanten al uit jouw lichaam verdwenen en gaat je smaak en ruikzin er ferm op vooruit. Daarnaast is er uiteraard ook een niet te onderschatten financieel effect in jouw voordeel. Bereken zelf maar hoeveel je per maand uitspaart door niet telkens weer naar die sigarettenautomaat of nachtwinkel te moeten. Nog na een maand zal je bloedsomloop sterk zijn verbetered.

Nog eens twee maanden later zal ook jouw longcapaciteit met 10 procent zijn toegenomen. En die pijnlijke hoestbuien zullen ook ferm afnemen.

Voor de échte volhouders is er na 10 jaar zonder sigaret een halvering van de kans op longkanker. Doe er nog eens 5 jaar bij en je behoort ook niet meer tot de risicogroep voor hartaandoeningen. Alleen maar voordelen toch? Waar wacht u nog op?
61 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • michael laeremans

  Ben nu meer als maand gestopt met roken na 22 jaar , het was de beste beslissing ooit in men leven!Ik vin het geweldig hoe mijn reukzin en smaakpapillen heel hard verbeterd is (het is een leuke speeltuin voor mijn geworden ;-) !nu weet ik hoe de niet rokers bedoelden met die stank want ik ondervind nu heel hard hoe die stank is! Ik kan zelf mensen rieken op een afstand die gerookt hebben . En aan de jeugd wil ik zeggen begint er niet aan en denk goe na !

 • Stefan Vranckx

  Ben 1 maand gestopt! Niet alleen met roeken, maar met Red Bull drinken en wijn. Geen grap maar ik wil volhouden. De beloning is een € 9000 per jaar om eens lekker meer op vakantie te gaan.

 • Gerda Kessel

  11 maanden gestopt nadat ik 45 jaar gerookt heb door gebruik van tabex. Stuk goedkoper dan champix en geen bijwerkingen. Nog wel regelmatig even zin in sigaret maar die gedachte verdwijnt snel. Eerste maanden van het stoppen zijn benauwdheid en allergieën veel erger geworden, dit werd na 9 maanden pas wat beter. Ik heb er geen problemen als men in mijn buurt rookt, en vind de reacties van niet rokers zeker als ze zelf gerookt hebben vaak sterk overdreven.

 • Laurent Molenaer

  Hier via champix lukt het Al de rest lukte niet zelfs met mijn wilskracht lukte het niet Echt beu om te roken was de aanzet tot stoppen niets anders

 • geert calu

  en maar zwijgen over al die puffers die onze kids krijgen door de diesels in de straat, maar ja 60 % rijd met een diesel