Disneymagie: jongen met autisme hopeloos verliefd op Sneeuwwitje

Onderschat nooit de kracht van Disney: hoewel Jackson aan een zware vorm van autisme lijdt en niet kan praten, bloeide hij helemaal open bij het zien van Sneeuwwitje.

Jackson Coley - JackJack voor zijn familie - is twee jaar oud, maar praten doet hij niet. De jongen lijdt aan een non-verbale vorm van autisme en is zeer verlegen bij mensen die hij niet kent. Toen zijn familie hem eind vorig jaar meenam naar Disney World, reageerde hij dan ook op weinig of niets. "Hij wilde niets weten van alle Disneyfiguren", aldus mama Amanda Coley. "Tot hij Sneeuwwitje ontmoette."

De dolgelukkige mama kon het magische moment op video vastleggen. "Hij bloeide gewoon helemaal open. Ik heb wel 1.000 tranen vergoten toen ik zag hoe op haar reageerde. Hij was tot over zijn oren verliefd." Het moment tussen de twee ging al snel viraal: de Facebookpost werd meer dan 6 miljoen keer gedeeld, waarna Amanda hem om privacyredenen weghaalde en op YouTube postte. "Het was een belangrijk moment. Hij heeft veel interactie met ons, maar zelfs op zijn broers, die ook autisme hebben, reageert hij niet veel. Kinderen van zijn eigen leeftijd negeert hij gewoon. Maar Sneeuwwitje... bij haar smolt hij gewoon."