Exclusief voor abonnees

Diëtiste Sanne deelt haar beste tips om meer water te drinken: “Pimp je water en eet vochtig”

Sanne geeft tips om genoeg water te drinken.
Carline Vandercruyssen Sanne geeft tips om genoeg water te drinken.
Voldoende water drinken is altijd belangrijk, maar in de zomer nog net iets meer. Op warme dagen heb je minstens twee liter nodig. “Zo voorkom je typische zomerkwaal­tjes als gezwollen enkels”, zegt onze diëtiste Sanne Mouha. “Een kleine drinker? Gebruik dan handige ‘water-apps’.” In 21 dagen kan je een gezonde levensstijl aanleren en behouden. Bekijk hier al het advies van diëtiste Sanne

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Janssens

  De mensheid is miljoenen jaren geëvolueerd door te drinken als ze dorst heeft. En nu ineens zou je jezelf moeten dwingen om meer te drinken dan je dorst hebt? Dat lijkt me een beetje averechts en een hype die begonnen is door de flessenwaterbedrijven om hun verkoop op te krikken. En de kudde volgt gedwee.

 • Conny Van den Bosch

  Te veel water drinken kan zorgen voor een (mogelijk dodelijke) watervergiftiging. Je lichaam raakt van slag als je te veel water drinkt = Extreme hyponatremie.

 • bart vansteenkiste

  allemaal zever in pakjes , u hebt mensen die heel hun leven 8 pinten per dag drinken en 2 pakken roken en worden 85 jaar , en u hebt er die nooit drinken en nooit roken en ze vallen dood aan 30 jaar , allemaal zever , aan die mode verschijnsel heb je niets als je geboren bent in een ongezond lichaam , dan mag je gezond leven als er beslist is dat je zal dood gaan aan 30 , dit is spreken tegen d e vaak

 • Frieda Jansegers

  Waarom soep niet aanbevelen?

 • Maeng Saab

  Goed dat er water-apps bestaan. Anders zouden we allemaal doodgaan van de dorst zoals al onze voorouders.