Exclusief voor abonnees

Dieetboeken werken niet: iedereen reageert anders op voeding

Getty Images
Geen enkel dieetplan werkt voor iedereen. Want zelfs identieke tweelingen reageren anders op hetzelfde voedsel, zo toont nu de grootste studie ooit hiernaar. Met hulp van algoritmes mikken onderzoekers en ondernemers nu op voedingsadvies afgestemd op jouw DNA, microbioom en slaap- en bewegingspatroon.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nathan Haaren

  natuurlijk werken deze dieten niet, je geeft letterlijk je lichaam zo weinig energiestoffen dat het is spaarmodus gaat. Het enige dieet dat voor mij goed werkte gaat in tegen veel basisprincipes die mij geleerd werden, namelijk meer vlees, meer vet, geen deegwaren/pasta/rijst en geen fruit

 • Peeters Freddy

  Om op dieet te gaan heb je ge zo d verstand nodig en karakter.

 • danny buyse

  Dieet hier, dieet daar, dieet overal! Stop daar nu eens mee! Ik ben niet begonnen met een dieet maar toch 10 kg afgevallen op 4 maanden van 88kg naar 78kg. Gewoon door meer Kcal te verbruiken dan dat je er opeet! Duursporten zoals joggen, wandelen,Fietsen in combinatie met krachttraining. Duursporten = vetverbranding en krachttraining = meer spieren = is nog eens meer vetverbranding.

 • Peter Buyck

  Als het van 'voedingsdeskundigen' afhangt, dan zouden zij erin slagen om met 1 liter benzine van Antwerpen naar Amsterdam te rijden. Hun dieetplannen zijn zeer zelden een goed plan. Wat voor hén telt (meestal thuiswerk) is een totaal andere behoefte dan die van de arbeider/bediende/... die uren onderweg is en wellicht meer dan hen trappen liep en met lasten zeulde.

 • Noël Claes

  Komt men daar nu pas achter ?