Deze vreemde trucjes helpen echt tegen cellulitis

Thinkstock
Ah, de gevreesde appelsienenhuid. Sommige vrouwen hebben er absoluut geen last van, maar ze zijn dun gezaaid. Gemiddeld 9 op 10 vrouwen krijgen er na hun puberteit mee te maken. En ondanks het feit dat sporten en gezond eten helpt, is de genetisch bepaalde kwaal daarmee nog niet weg. Deze vier vreemde trucjes kunnen gelukkig wel wat extra hulp bieden.

Creatief met komkommer
Op je ogen doen ze weinig of niets, maar op je dijen en billen zullen de schijfjes je huid bijna onmiddelijk strakker trekken. De fytonutriënten in de komkommer trekken het collageen van je huid wat strakker, waardoor de cellulitis minder duidelijk is.

Scrubben met koffie
Cafeïne verwijdt je bloedvaten, wat de huid doet verstrakken. Daarnaast geeft je lichaam ook toxines vrij en gaat vet verwerken als je het op je lichaam gebruikt. De scrub is ook heel simpel te maken: meng wat van je favoriete olie(ën) met ongebruikte gemalen bonen en klaar is kees.

Baden in zeewier
In Frankrijk gebruiken ze vaak zeewier in schoonheidsbehandelingen om cellulitis te verminderen. Met heet water en zeewier - in de vorm van een bad of een 'wrap' - zorgen ze dat de symptomen minder duidelijk worden. Het zeewier bevat immers jodium, wat de bloeddoorstroming plaatselijk verhoogt.

Gelatinepoeder
Het eten van gelatine - als het niet vol suiker zit tenminste - heeft veel voordelen voor je gezondheid. Zo is het onder meer goed om je collageenproductie een duwtje in de rug te geven. Je kan het in poedervorm kopen en aan je favoriete drankje toevoegen. Hoe meer collageen, hoe minder cellulitis.

Thinkstock