Deze toiletfout is de oorzaak van blaasontstekingen

thinkstock
We schrijven steeds vaker dat je alledaagse dingen al je hele leven verkeerd doet, en voor vrouwen komt daar nu ook nog eens je kont afvegen bij. Want blijkbaar vegen heel wat dames hun billen van achteren naar voor af en dat is dus verkeerd.

Heel wat vrouwen krijgen te pas en te onpas af te rekenen met een blaasontsteking en dat zou wel eens te maken kunnen hebben met de manier waarop ze hun achterste afvegen. Want door je billen van achteren naar voren af te vegen, is de kans vele malen groter dat de E-coli bacterie (Escherichia coli) in de blaas terecht komt. Dat komt omdat vrouwen een korte(re) plasbuis hebben die dicht bij de anus zit. En laat het nu net die E-coli bacterie zijn die blaasontstekingen veroorzaakt. Je derrière van voren naar achteren afvegen is dus de boodschap.

Blaasontsteking behandelen
Als je toch een blaasontsteking hebt, dan stap je best meteen naar je huisarts. Die kan na de analyse van je urine antibiotica voorschrijven om de bacteriën te bestrijden. Je moet wel altijd die kuur afmaken, ook als je geen klachten meer hebt. Anders kunnen er bacteriën in je blaas achterblijven en voor een nieuwe ontsteking zorgen. Laat een blaasontsteking vooral nooit onbehandeld, anders kan ze opstijgen naar de hogere urinewegen en daar een nierbekkenontsteking veroorzaken.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels