Exclusief voor abonnees

DEEL 2. Het leven zoals het is, het Zeepreventorium: "Kilo's kwijt, miserie kwijt: zo werkt het helaas niet"

Het gevecht met de weegschaal en met het zelfbeeld

Vaste prik op dinsdag en vrijdag, voor het ontbijt: de weegschaal. Djessey leert dat ze niet is afgevallen, maar: <<Was ik thuis gebleven, dan was ik verdikt.>>
Jan De Meuleneir/Photo News Vaste prik op dinsdag en vrijdag, voor het ontbijt: de weegschaal. Djessey leert dat ze niet is afgevallen, maar: <>
Als doorsnee pubermeisjes al elke ochtend voor schooltijd een kommetje twijfels uitlepelen, wat dan met hun leeftijdsgenoten die met obesitas kampen? In het Zeepreventorium draait het niet alleen om kilo's kwijtspelen, maar ook om zelfvertrouwen tanken. En bijwinnen is soms moeilijker dan afvallen. "Je kilo's verliezen en weg miserie: zo werkt het helaas niet."

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sandra Peeters

    Je leest altijd dat het komt door de dames in de boekjes, maar denk eerlijk dat je het dichter bij huis moet zoeken. Mijn moeder kleineerde mij van kindsaf, op een gegeven moment was het zo erg dat terwijl half het school dacht dat ik anorexia had mijn moeder opmerkte dat ik dik was. Mijn bmi was toen 15. En toen ik later dikker werd en daarna afviel deed ze alsof het er niet aan te zien was dat ik was afgevallen, -40kg op 5 maanden. Ze wil me slechts 'helpen' is hooguit haar reactie.