De nieuwste fitness hype: yoga op het water

Aqua Physical
Vergeet bikram yoga of ashtanga yoga. De laatste nieuwe hype is aqua physical, oftewel: yoga op het water. Wegens hoog val-gevaar echter wel alleen geschikt voor waterratten.

Aqua physical is de nieuwste vorm van high intensity interval training (HIIT), oftewel een workout waarbij je periodes van intense cardio- en krachtoefeningen afwisselt met korte pauzes. Oprichtster Leila Francis Coleman kwam op het idee door in haar jeugd veel te zeilen: "Na een dag op het water had ik overal spierpijn," vertelt ze. "Mijn spieren gingen in overdrive om ervoor te zorgen dat ik toch maar stabiel genoeg was om niet in het water te vallen." En dat is meteen de hele opzet van aqua physical. Omdat je niet stabiel bent, moeten je spieren harder werken om je balans te houden.

"Omdat je probeert om je evenwicht te bewaren, worden je spieren veel dieper getraind dan bij een gewone yoga-sessie, waarbij je je meestal enkel richt op oppervlakkige spieren zoals de biceps," legt instructeur Kori Lyndsay uit. Niet verwonderlijk dat deze nieuwe yoga-versie ondertussen al het hele Verenigd Koninkrijk veroverd heeft. Binnenkort ook bij ons?