Exclusief voor abonnees

De detoxcoach schudt ons wakker: “Saai? Een leven zonder alcohol is sexy!”

Detoxcoach Jacqueline van Lieshout: “Het kan er nog zo echt uitzien, dat alcoholvrije rode wijntje in een mooi glas, maar die vervangers, dat werkt niet.”
Getty Images Detoxcoach Jacqueline van Lieshout: “Het kan er nog zo echt uitzien, dat alcoholvrije rode wijntje in een mooi glas, maar die vervangers, dat werkt niet.”
Ze dronk twintig glazen per week, maar stopte toen haar man een hartaanval kreeg. Met haar boek Ontwijnen wil Jacqueline van Lieshout (44) u overtuigen van de voordelen en zelfs het plezier van een alcoholvrij bestaan. Terugkijkend zullen we zeggen: wat voor een debielen waren wij toen eigenlijk.”

Je hebt 2% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Skeir

  Tuurlijk da. Ik drink waar en wanneer ik wil, en voel me prima! Overdaad schaadt ,zoals bij alles. Maar geen alcohol, niet zeveren...

 • Freddy De Vos

  Men moet alcohol verbieden, het is puur vergif en veroorzaakt enkel miserie!

 • steven goossens

  We klagen en zagen over roken, terwijl we dagelijks veel ongezondere dingen inademen op de weg... Roken geeft geen last aan anderen, Alcohol daarentegen is een hel voor de omgeving! Verbied alcohol ipv roken en we zullen een veel gezondere samenleving krijgen!

 • Paul Vandekerckhove

  Wie veel drinkt is slecht bezig want alcohol vergiftigd de lever en het maakt niet uit of je er goed tegen kan of niet . Dat je een betere veroveraar wordt als niet drinker weet ik niet , een drinker kan misschien fysiek minder fit zijn maar durft meer .

 • ringo van der pulst

  Ik dronk vroeger 96 pinten per week en nu niks meer.Ik ben gezonder geworden denk ik;niet mooier.