De beste sportmotivatie ooit: loop je rijk met nieuwe app

thinkstock
Zoek jij nog een motivatie om die loopschoenen langer dan een week aan te houden? Dan hebben wij precies de app gevonden die je zocht: met Runister kan je namelijk geld verdienen per kilometer die je aflegt.

Eerlijk is eerlijk. Op dagen waarop de temperatuur richting vriespunt zakt en het water met bakken uit de hemel valt, laten wij die loopschoenen ook liever in de kast staan. Maar Runister, de uitvinding van de Spaanse chemicus Alba Vazquez en Slowaakse ingenieur Matej Jahnátek, maakt het wel heel verleidelijk om zelfs de meest helse regenbuien te trotseren: je wordt namelijk betaald voor elke kilometer die je achter je laat.

Meer lopen, meer centen
Daarnaast werkt de app ook als een klassieke loopapplicatie: het meet de afstanden en het aantal verbruikte calorieën. Bovendien kan je zo ook levels verdienen. Hoe meer je loopt, hoe hoger je level. En hoe hoger het bedrag dat je ontvangt. Wie voor het eerst naar het park trekt verdient zo'n vier cent per kilometer. De diehards die het hoogste level bereikt hebben verdienen al 1,76 euro per kilometer.

Zakcentje
De app zag zo'n anderhalve maand geleden het virtuele levenslicht, en de meest fanatieke gebruiker haalde ondertussen al 17 euro op. Je ontslag indienen is dus nog niet zo'n goed idee, maar een leuk zakcentje is het wel.

Maar waar komt dat geld van vandaan, horen we je al denken? Simpel. De app wordt verkocht als abonnement voor 1,99 euro per maand. Al werkt dat de motivatie natuurlijk extra in de hand: wie de investering eruit wil halen moét wel gaan rennen.