Exclusief voor abonnees

De allereerste slaaprobot ter wereld uitgetest: “Klinkt als trillende telefoon”

RV
De strijd tegen slapeloosheid woedt in alle hevigheid. De nieuwste troef in de ‘oorlog tegen insomnia’, slaaprobot Somnox, is vanaf deze week te koop. Maar of het helpt? We namen de proef op de som.

De wereld bestaat uit twee soorten mensen. Je hebt mensen die op bed gaan liggen, meteen in slaap vallen en de volgende dag uitgerust weer opstaan. En je hebt mensen die op bed gaan liggen en maar af moeten wachten wat er daarna gebeurt. Ze vallen niet in slaap, worden halverwege de nacht wakker of worden overvallen door nare dromen.

De tweede groep is jaloers op de eerste. Voor hen is de nacht geen rustpunt, maar een bron van onrust. Een plek voor gepieker. Het licht is dan wel uit, maar het hoofd maalt gewoon door. Dat kan gevaarlijk zijn: volgens de de Nederlandse Hersenstichting is slapeloosheid de belangrijkste veroorzaker van depressies, om maar een voorbeeld te noemen.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Febe Chapin

    Ik zou niet kunnen slapen moest ik 600 euro geven voor een trillende kussen dat rare geluiden maakt en heel wat persoonlijk data kan opslaan.