Daarom is een onopgemaakt bed beter voor je gezondheid

Getty Images
Snoozers, opgelet! Want voor iedereen die ‘s ochtends 2 minuten tijd wil winnen: het is officieel oké om je bed niet op te maken.

Uit een recente studie dat gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift Experimental & Applied Acarology blijkt dat we allemaal slapen in een broeinest van huisstofmijten. Zo zouden er tot 1,5 miljoen van deze kleine, microscopische bezoekers vertoeven in je bed.

En in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, verblijven ze het liefst in warme, donkere en vochtige omstandigheden zoals een opgemaakt bed. Waar ze niet van houden? Lichte en droge plekken zoals je rommelige en onopgemaakte bed waar een streepje zon op valt.

Wees dus gerust eens lui en laat je bed onopgemaakt liggen. Kan je de slordigheid niet aan? Was je lakens dan minstens een keer per week op een hoge temperatuur.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emi De graeve

  goed bericht voor veel luie mensen om weer in hun nest te kruipen zoals ze er uit gestapt zijn. Bed gewoon mooi laten open liggen om te verluchten zodat je enkel moet dichtvouwen kan wel goed alternatief zijn ...

 • Nadine Stevens

  Je matras gaat ook langer mee. Je moet minstens je bed openvouwen tot voorbij je knieën. Zo verlucht je beddegoed, ook je matras krijgt zo een langere levensduur.

 • Tine Lammens

  Vroeger werden de lakens en het deken eerst open gelegd en pas in de loop van de dag werd het bed opgemaakt. Zal wel zijn reden hebben gehad. Ik geef toe: ik doe het ook verkeerd.

 • Sharon Vandewaetere

  Ik leg mijn lakens telkens mooi open aan het voeteinde zodat het kan verluchten. Het oogt ook proper en net

 • PAUL MEUL

  Ik vindt het best gezellig tussen die miljoenen mijten. Slaap wel.