Calorieënclash: welke snelle hap is het gezondst?

Getty Images
Gezonde keuzes maken tijdens de zomer, dat is vaak makkelijker gezegd dat gedaan. Maar omdat het cliché “elk pondje gaat door het mondje” maar al te waar is, zetten wij de caloriewaardes van enkele zomerse zondes voor jou op een rijtje. Vandaag aan de beurt: snelle festivalhapjes.

Wie op een festival of op een leuk marktje met foodtrucks is, kan al snel de verleiding van een snelle hap niet meer weerstaan. Maar aan welk ongezond tussendoortje ben je het minste calorieën kwijt? 

Dit calorieënaantal werd bepaald door Nubel (Nutriënten België) en vastgelegd in de Belgische voedingsmiddelentabel. Het aantal kcal geldt telkens per 100 gram.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Vlecken

  Susshi is niét zo gezond als velen denken, want véél te zout! Oordelen over hoe gezond bepaalde fastfood is, moet met méér rekening houden dan enkel het aantal calorieën.

 • Ivo Vandeneynde

  Die pizza had ik écht niet verwacht.

 • Karin Maria A Van Dael

  Louis, in 1965 had 4% van de bevolking een chronische ziekte, vandaag maar liefst 46%. Toch een gegeven om eens bij stil te staan vind ik.

 • Louis Bouduin

  Ik verlang naar de tijd voordat zich iedereen met alles bemoeide. Toen Hollywood acteurs ons leerden hoe we een sigaret moest vasthouden, of van een Whiskey nipten a la Humprey Bogart. Wellicht waren we wat minder gezond, maar we hadden wel een zekere flair.