Calorieënclash: welke kaas bevat het minste calorieën?

Getty Images
Gezonde keuzes maken tijdens de zomer, dat is vaak makkelijker gezegd dat gedaan. Maar omdat het cliché “elk pondje gaat door het mondje” maar al te waar is, zetten wij de caloriewaardes van enkele zomerse zondes voor jou op een rijtje. Vandaag aan de beurt: kaas. 

Beeld je in: een gezellige avond op je terras, glas wijn in de hand en een schoteltje kaas voor je neus. Maar wist je dat er tussen verschillende kaassoorten een behoorlijk verschil zit wat betreft calorieën? 

Dit calorieënaantal werd bepaald door Nubel (Nutriënten België) en vastgelegd in de Belgische voedingsmiddelentabel. Het aantal kcal geldt telkens per 100 gram.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edwige Spiegel

  Je kan op internet van gelijk welke kaas de calorieën onmiddellijk vinden, en nog gemakkelijker, staat meestal gewoon op de verpakking vermeld. En nog simpeler is te weten dat kaas nu éénmaal veel calorieën is. Gemiddeld rond de 400 kC/100gr, met een paar uitzonderingen zoals hieronder weergegeven. Jammer, want oh zo lekker.

 • Dylan Gheyle

  Eet gewoon kaas en geniet ervan

 • Filip Ott

  4 kazen en daarmee moeten we het doen ? Waarom geen tabel met alle courante kazen ? Dat zou pas informatief zijn !

 • Elke De Vos

  Wat the hell maakt het uit, het is allemaal lekker dus ik eet soms het één en dan het ander, zonder te letten op die calorieën. Een geluk natuurlijk dat ik niet makkelijk bij kom én rap weer afval als ik toch ben bijgekomen.