Calorieënclash: welk ijsje is het gezondst?

Unsplash
Gezonde keuzes maken tijdens de zomer, dat is vaak makkelijker gezegd dat gedaan. Maar omdat het cliché “elk pondje gaat door het mondje” maar al te waar is, zetten wij de caloriewaardes van enkele zomerse zondes voor jou op een rijtje. Vandaag aan de beurt: ijsjes. 

Kan jij raden welk ijsje je het meeste calorieën oplevert wanneer je het opsmikkelt? En het minste? Klik op onderstaande afbeeldingen om de caloriewaardes te ontdekken!

Dit calorieënaantal werd bepaald door Nubel (Nutriënten België) en vastgelegd in de Belgische voedingsmiddelentabel.  Het aantal kcal geldt telkens per 100 gram.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elke Claes

  Awel, Francesca: dat vind ik ook. Ijs is een dessert en dessertjes zijn per definitie ongezond. Hoewel: er zit melk in ijs, en fruit in sorbet ;)

 • Els Pauwels

  Evenveel als een halve liter frisdrank dus

 • Francesca Linardo

  Pfff....mogen we aub nog van iets genieten? De gezondheidstips komen zowat mijn strot uit! Ijs moet voor mij vooral lekker zijn. Punt.

 • Theo Van Hoof

  Het ijs wat ik zelf draai.

 • Peter De Staercke

  Het minst ongezond is een betere omschrijving. Meestal beperkt men zich niet tot 1 schep en gaat het samen met bv slagroom of chocolade etc. Gezond kan je dit totaal niet noemen. Lekker, dat is iets anders.