Calorieënclash: welk dessert bevat het minste calorieën?

Getty Images
Gezonde keuzes maken tijdens de zomer, dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Maar omdat het cliché “elk pondje gaat door het mondje” maar al te waar is, zetten wij de caloriewaardes van enkele zomerse zondes voor jou op een rijtje. Vandaag aan de beurt: het zomerse dessertenbuffet. 

Na een gezellige barbecue afsluiten met een dessertje: niets gezelliger dan dat. Wie met vrienden of familie een zomerfeestje organiseert verzamelt al snel een uitgebreid buffet aan zoete nagerechtjes. Maar wat kies je, als je je calorie-inname toch een beetje wil beperken? 

Dit calorieënaantal werd bepaald door Nubel (Nutriënten België) en vastgelegd in de Belgische voedingsmiddelentabel. Het aantal kcal geldt telkens per 100 gram.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ivo Vandeneynde

    Ik dacht wel dat de Flan het minste was maar was verbaasd dat Tiramisu zo veel caloriën bevatte. Was me dat schrikken.

  • Louis Bouduin

    Ik herhaal het nog eens: wat heeft dit te maken met gewichtsverlies? Je moet niet weinig calorieën eten, alleen maar minder dan anders, en al de rest is commerce.