Burn-out nu ook verzekerd

Baloise Insurance biedt voortaan via haar nieuwe polis 'gewaarborgd inkomen' een jaar lang financiële tussenkomst bij arbeidsongeschiktheid waarbij een burn-out aan de oorsprong ligt. Dat is een primeur in de verzekeringssector.

Daarmee speelt de verzekeraar in op een maatschappelijk fenomeen waarbij psychische aandoeningen steeds vaker aan de basis liggen van arbeidsongeschiktheid.

Wanneer je te kampen krijgt met een burn-out en je meer dan één maand niet kan gaan werken, val je normaal gezien terug op een tegemoetkoming van het ziekenfonds. Wie in een burn-out terechtkomt, is gemiddeld 189 dagen werkonbekwaam blijkt uit onderzoek. Hierdoor krijgen patiënten met een burn-out vaak te maken met financiële problemen.

Sinds 1 september wordt burn-out wettelijk erkend: ondernemingen moeten maatregelen nemen om hun werknemers zo goed mogelijk te beschermen tegen burn-out. De verzekeraar speelt in op deze gewijzigde maatschappelijke context en wil haar klanten beschermen tegen de mogelijke financiële gevolgen die bij een burn-out komen kijken. Baloise Insurance verzekert deze vanaf nu ook in haar nieuwe polis gewaarborgd inkomen.

Burn-out patiënten kunnen hierdoor een jaar lang terugvallen op een tegemoetkoming waardoor ze niet in financiële problemen terechtkomen. "Burn-out en andere energiestoornissen komen steeds vaker voor. Het kan niet dat mensen in financiële problemen terechtkomen omdat ze tijd nodig hebben om hiervan te herstellen . Wij komen hen daarom tegemoet door ze een jaar lang financieel te ondersteunen", zegt Jan Scheepers, Commercieel Directeur Levensverzekeringen bij Baloise Insurance.