Exclusief voor abonnees

Bioproducten zijn duurder, maar zijn ze ook gezonder? Expert klaart verhaal achter label uit

Getty Images
Getty Images
Bio zit in de lift. In 2018 gaven we in België met z’n allen 760 miljoen euro uit aan bioproducten. Maar loont het nu om biologische producten te kopen? Wat houdt die term nu echt in en hoe doorprik je holle slogans zoals ‘artisanaal’ en ‘op grootmoeders wijze’ in de supermarkt? “We investeren nu gewoon te weinig in onze voeding.” 

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Van Damme

  Wat een bende negatieve bietekwieten, bio heeft niets met smaak of "gezond" te maken, wel alles met respect en aandacht voor het leefmilieu. Dat respect heb ik gelukkig. Ik betaal heel graag iets meer als ik het milieu met mijn keuze minder belast. Ooit al gedacht aan jullie kinderen en klein- en achterkleinkinderen?

 • wim Vanhecke

  Typisch, iets dat gezond moet duur zijn

 • frans pol

  Alle bio is gecertifieerd door verschillende entiteiten, die testen of bio geen chemicaliën hebben. Het verschil tussen niet bio en bio, zit hem niet in de producten die beter smaken, maar in producten waar geen pesticiden gebruikt zijn. Deze kunnen niet weggewassen worden, want die gaan in de producten zelf zitten. Deze chemicaliën gaan wij opslaan. Niet voor niets dat er nu meer kankers zijn dan vroeger. Vlaanderen waar alles zo wordt gecontroleerd, denk je dat bio niet wordt gecontroleerd? I

 • Remi Verbeke

  Bio boeren die hun producten kweken en verzorgen zoals het hoort, die zijn er, ken er persoonlijk meerdere, en als je bij deze mensen hun producten aankoopt, dan proef je duidelijk het verschil, veel meer smaak alsook veel meer vitaminen en mineralen, dus veel gezonder. Laat voeding uw medicijn zijn .

 • johan ruell

  Mijn ouders zijn afkomstig van landbouwers, aten vet vlees dat in de woonkamer aan het plafond hing, zijn diep in de 80 en leven nog steeds zeer goed en eten geregeld nog steeds pensen en spek. Je ziet, bio is zever. Veel geluk moet je hebben in het leven en meer is het niet.