Bieke Ilegems legt uit waarom boksen zo goed voor je is

Bieke Ilegems
Joost Joossen Bieke Ilegems
Agressief. Hard. Stoer. Maar ook: fair, sterk, puur. Niet alleen bekende Vlamingen kruipen in de ring, de bokssport wordt steeds populairder. Waar zit de aantrekkingskracht? 

Bieke Ilegems, een vrouw die elegant en sierlijk door het leven danst, die al 17 jaar verknocht is aan yoga en die conflicten eerder bedachtzaam probeert op te lossen. Zo’n vrouw in de boksring zien, dat verrast. En toch raakte ook Bieke na ‘Boxing Stars’ verknocht aan de sport. «De filosofie, de training, daar wil ik meer van leren kennen. Maar dan zonder nog iemand op zijn gezicht te moeten slaan.» Het doet dus iets met een mens, leren boksen. Het blijkt goed voor lichaam, geest en hersenen. Maar is het ook iets voor jou? Wij gingen op onderzoek uit.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Vaelen

  Boksen is helemaal niet goed voor je. Elke slag op je hoofd is er 1 teveel, want je kan bij elke slag hersenschade oplopen. Door de harde schok gaan hersencellen afbreken. Je hoofd kan wel iets hebben en dempt wel een beetje, maar is niet gemaakt om er constant lappen op te krijgen. Da's wat ze mij altijd verteld hebben.

 • Geert Heylen

  Nog steeds een Ferm vrouwke.

 • Kathy Ranson

  Amaai dat blijft toch een knappe vrouw hé

 • Juliette Francois

  De trainingen zijn heel doeltreffend maar het boksen zelf is inderdaad niet zo gezond...

 • Erwin Werwaarts

  Mijn excuses , maar boksen is fysiek zeer slecht voor de hersenen , evenals koppen in het voetbal . Indien men wil vechten , en zijn innerlijke grenzen en vechtlust opzoeken , via zowel fysiek (verwondingen minimaliseren) alsmede filosofisch respect voor de tegenstander en zichzelf , dan kan men ook Judo gebruiken . Onze Belgische Judoka's zijn daar historisch en internationaal zeer goed in . Met mijn respect voor de stichter van het Judo en haar filosofie , mijnheer Jigoro Kano .