Belgische douane onderschept 68 pakketten illegale geneesmiddelen

Archiefbeeld ter illustratie.
PHOTO_NEWS Archiefbeeld ter illustratie.
De Belgische douane heeft voor de achtste keer op rij samen met het federale geneesmiddelenagentschap (FAGG) en de federale politie deelgenomen aan een internationale controle op namaak- en andere illegale geneesmiddelen. Er werden 68 zendingen in beslag genomen, meldt de FOD Financiën vandaag.

De controleactie onder de naam Pangea VIII liep van 9 tot 16 juni 2015. De Belgische douanediensten controleerden samen met de diensten van het FAGG 8.825 zendingen in de luchthavens van Zaventem en Bierset. Douane en FAGG blokkeerden 214 zendingen op vermoeden van aanwezigheid van geneesmiddelen. Het FAGG nam er 68 van in beslag.

Erectiestimulerende middelen, antidepressiva en vermageringsmiddelen blijven de lijst aanvoeren, maar ook huidbleekmiddelen, ontsmettingsmiddelen en pijnstillers werden onderschept. De illegale producten waren vooral afkomstig uit India, Singapore en Turkije. De overheid waarschuwt dat de consument groot gevaar loopt door de illegale middelen te gebruiken. Soms zitten er amper of geen actieve bestanddelen in, soms te veel of soms andere schadelijke bestanddelen.Video