Exclusief voor abonnees

Appelbuik is slechter dan peerfiguur: zo krijg je dat buikje weg

Getty Images
Mensen met een appelfiguur, waarbij vet zich vooral ophoopt op de buik, lopen meer risico op hart- en vaatziekten dan mensen met een peerfiguur. Opvallend: dat geldt óók voor mensen met een gezond gewicht. Wij vroegen voedingswetenschapper en erkend diëtiste Hella Van Laer hoe je nu voor eens en voor altijd van dat buikje verlost geraakt. Meer weten over gezondheid, voeding en sport? Wij bundelden advies van experten in een Fit&Gezond dossier

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dian Jans

  Hilarisch dat GWM- BWM dieet, lig bijna plat. Jammer genoeg heeft niet iedereen een buik van het eten. Anders was dat het perfecte dieet. Zelf gezegend met een fret wat je wil lichaam dus oordeel niet over andere !

 • Griet Vanwesemael

  @ Mieke.. ik heb een gezond gewicht en heb altijd een peerfiguur gehad. En dit dankzij mijn voorouders... en het gaat hier niet over een appelTON maar appelfiguur! Mss de uitleg over visceraal vet eens terug lezen? Heel dit onderzoek is trouwens niet nieuw, is al langer geweten. Rond EN gezond kan dus echt!

 • ringo van der pulst

  Als je moet trainen en dieten om er "normaal" uit te zien is er iets mis met ons beeld van normaal.

 • Marianne Van den Lemmer

  Het enige dieet dat werkt : het FWM - BWM dieet. Fret Wa Minder - Beweeg Wa Meer!!

 • Mieke Vhuyst

  Er is geen geheim, er is trainen en dieet of een snelle stofwisseling bezitten. Trouwens iemand met een gezond gewicht heeft geen peerfiguur, laat staan een appelton. Dat is de realiteit.