Antwerpse gin kaapt internationale prijs weg

Van links naar rechts: HAVN Bangkok, Kopenhagen, Marseille, Antwerpen.
HAVN Van links naar rechts: HAVN Bangkok, Kopenhagen, Marseille, Antwerpen.
Sinds 2016 is het Antwerpse ginmerk HAVN op de markt, en dat is kenners niet ontgaan. Op het internationale Concours Mondial de Bruxelles mocht de gin een gouden medaille in de wacht slepen. Internationale experts van de Spirits Selection vielen voor de Bangkok-gin, gekruid met limoengras, gember en kaffirblad.

Concours Mondial de Bruxelles is een internationaal gerenommeerde wedstrijd, bekend voor zowel zijn wijnparcours als sterkedrankentests. Op 22, 23 en 24 augustus verzamelden 66 internationale experts zich in La Serena Chili om meer dan 1 200 soorten vodka's, rums, whiskys, gins en ander straf spul te proeven uit maar liefst 54 landen. De beste inzendingen konden rekenen op een prijs in de categorie Grand Gold, Gold of Silver.

HAVN Bangkok krijg Gold Award
Voor België maakte de gloednieuwe HAVN gin uit Antwerpen meteen furore met zijn 'Bangkok'-editie. Deze gin - gekruid met limoengras, gember en kaffirblad - sleepte meteen een gouden medaille in de wacht. Behalve de "Bangkok"-versie komt de Antwerpse gin nog in drie andere smaken: Antwerpen (kaneel, rabarber, steranijs), Kopenhagen (dille, gerookte berk, zeewier) en Marseille (koriander, kruidnagel, santolina). Je kan ze kopen in gespecialiseerde drankenhandels, de conceptstore en horeacazaak, of via de website van HAVN.

HAVN Bangkok sleepte een gouden medaille in de wacht
rv HAVN Bangkok sleepte een gouden medaille in de wacht2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frank De Winter

    Was te verwachten, wat een smaakbom en dan moet je de Havana eens proeven, DE rum van HAVN!

  • Caesar Lask

    Echt een bangelijke Gin!! En die andere Havn's zijn ook kei goe!