Antistresstip: gedaan met spanningshoofdpijn

thinkstock
Strakker en energieker in 7 weken? Met het nieuwe boek "Power Body" van Claudia Van Avermaet ga je vol zelfvertrouwen de zomer tegemoet. De zus van Greg van Avermaet legt uit hoe je in 7 stappen en evenveel weken jouw gezonde toplichaam krijgt. Op nina.be doen we graag mee, en geven we zeven weken lang elke dag een powertip van Claudia.

Na een lange werkdag kom je vaak bekaf thuis. Moe, gespannen, vaak ook nog met een vleugje hoofdpijn. Maar wist je dat er ook een oefening bestaat die in één trek met al die dingen komaf maakt?

Met de nekrol leer je je nekspieren ontspannen. Je doet de oefening makkelijk even tussendoor achter je computer om die verkrampte spieren wat rust te geven, maar ook na een lange dag kan het helpen om te ontstressen en die vervelende spanningshoofdpijn te verlichten.

Hoe doe je het?

Houding:
Ga zitten op je knieën.

Uitvoering:
Breng je rechteroor naar je rechterschouder en rol zachtjes met je nek in wijzerzin. Houd je schouders ontspannen. Verander dan van richting. Dit doe je 1 minuut langs links, en 1 minuut langs rechts.

Lannoo

Power Body, Claudia Van Avermaet, uitgegeven bij Lannoo, 24,99 euro.

Lannoo3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Tom Desmedt

    Met deze tips hoef ik het boek gelukkig niet te kopen :)

  • Kong King

    10 jaar geleden gestopt met werken op mijn 40ste. Nooit nog last gehad van stress of bekaf thuis gekomen. Mijn leven is sindsdien pas echt een feest

  • Mats Delanghe

    Wanneer volgt het gezondheidsboek van Lore Boonen...?????