Als zelfs de podoloog van de Rode Duivels het zegt: "Wandelen op slippers? Geen goed idee"

Podoloog geeft tips bij meest voorkomende voetproblemen

Getty Images
Ruim vier op de tien volwassenen hebben weleens last van hun voeten. Hoe belangrijk onze stappers zijn, besef je dan ook pas wanneer er een probleem mee is. «Je voeten zijn de basis van je lichaam. Als het daar fout loopt, zal het boven ook misgaan», zegt Jo Dewijze, podoloog bij Move to Cure.

«Het is niet dat we meer voetklachten opmerken dan vroeger, er wordt alleen meer aandacht aan besteed», zegt podoloog Jo Dewijze, die ook de voeten van onze Rode Duivels behandelt. 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudolf van nauw

  Als zelfs de podoloog van de rode duivels het zegt.Waarom?Wat is het verschil met andere podologen of is deze een specialeke?Ik denk eerder dat vriend van de doorslag heeft gegeven.

 • Bart Persoons

  De voeten op de foto zien er ieder geval nog zeer goed uit.

 • Peter Buyck

  Teenslippers zijn er niet om een bureaujob te doen of deel te nemen aan een wandeltocht. Verder, niet altijd is het schoeisel de schuldige maar een vasculair probleem zoals oedeem in de onderbenen. Hoe graag ik pleidooien hoor... in de zomer kan ik geen klassieke schoenen aan tot de avond want ik heb last van gezwollen voeten.

 • Louis Meeus

  Slippers ? Het trekt op niks.

 • paul snemmel

  je moet podoloog zijn om dat te weten , kijk even naar de voeten en ze ziet genoeg