Ga naar de mobiele website
^ Top

Al wandelend vergaderen: zo doe je het ook productief

thinkstock
Steve Jobs en Sigmund Freud deden het al, en ook Public Health England stelt het nu voor om ons sedentaire gedrag op het werk in te perken: vergader eens terwijl je een wandeling maakt. Snel afgeleid tijdens het stappen? Met deze tips zorg je ervoor dat zo'n beweeglijk bespreekmomentje in open lucht ook tot productieve beslissingen leidt.

We weten intussen dat we allemaal veel te veel zitten, maar met een bureaujob is het bijna onvermijdelijk om een groot deel van de dag op een stoel door te brengen. Met de nadruk op "bijna", want er is wel een oplossing om dat zitgedrag van ons in te perken. Regelmatig rechtstaan om de benen te strekken, langslopen bij een andere afdeling in plaats van te mailen en tussen de middagpauze een blokje om lopen zijn daar voorbeelden van.

Maar zelfs vergaderingen kan je al wandelend doen, om zo het nuttige aan het gezonde te koppelen. Nog geen ervaring met wandelende vergaderingen? Met deze drie tips worden die ook productief. 

Brainstormen

Heb je creatieve ideeën nodig of moet je dringend nog eens brainstormen, dan loont het de moeite om de benen te strekken. Een experiment van Stanford University toonde aan dat mensen met een bureaujob 60% meer toepassingen konden bedenken voor alledaagse voorwerpen als ze op een loopband lopen. Voor belangrijke beslissingen gold dat echter niet, dus die neem je beter wel terwijl je rustig neerzit en er goed over nadenkt.

Bepaal een eindbestemming

Ga niet zomaar een eindje lopen waarbij je niet helemaal goed weet waar naartoe of wie het voortouw neemt. Zo ben je op den duur meer bezig met waar je naartoe loopt dan wat je wil bespreken. Door op voorhand na te denken over waar je gaat wandelen, hoef je daar niet bij stil te staan terwijl je overlegt met collega's. Het stappen gaat dan vanzelf, de goede ideeën volgen wel.

Ga niet met het hele team

Een overleg met een paar collega's lukt perfect terwijl je wandelt. Maar met het hele team van 10 mensen wordt het net iets te chaotisch en kan je elkaar ook niet meer goed verstaan. Zorg voor een maximum van drie tot vier personen bij zo'n wandelende vergadering, om het efficiënt te houden.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug