Af en toe wagenziek? Dankzij deze tips heb je er geen last van

Foto ter illustratie.
Shutterstock Foto ter illustratie.
Onder het mom ‘we moeten het onderste uit de kan halen’ vertrekken sommigen ook de laatste week van augustus nog op vakantie. Trek jij ook nog eropuit met de wagen? Dan is de kans groot dat één van je medepassagiers - je kroost, je partner of misschien jijzelf - last hebt van wagenziekte. Enkele tips om te voorkomen dat je misselijk wordt tijdens een lange rit.

Vooral kinderen kunnen al eens misselijk worden als je eventjes met de wagen onderweg bent. Dat bevestigt ook dokter Jutta Borms, holistisch huisarts. “Reisziekte komt het meest voor bij kinderen van 2 tot 10 jaar oud. Waarschijnlijk doordat het evenwichtsorgaan nog in ontwikkeling is. Bij de meeste kinderen verdwijnen de klachten vanzelf.” 

Gelukkig kan je het op een natuurlijke manier behandelen, stelt Borms. Enkele algemene tips tegen wagenziekte, voor kinderen én ouders:

• “Eet iets licht verteerbaars, in kleine porties, een halfuurtje voor vertrek. Drink voor en tijdens de rit geen koolzuurhoudende dranken, alcohol of koffie. Het irriteert de maag. Eet ook liever geen zoetigheden tijdens de reis.”

• “Lees geen boekjes, zet het raam op een kier, fixeer je op de weg en luister niet te veel naar lange verhalen van je medepassagiers.”

• “Meestal geef ik Cocculine van de firma Boiron, een middel met daarin de combinatie van de vier meest aangewende homeopathische middelen tegen reisziekte: Cocculus indicus, Tabacum, Nux vomica en Petroleum. Neem één à twee tabletten drie keer per dag op de dag vóór het vertrek (opzuigen), en één à twee tabletten om het halfuur bij problemen tijdens de rit.”

• “Ook gember in tabletjes kan soms helpen.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bob(Robert) Bruyland

    Één oor afstoppen met oordpje,klaar.

  • Leo Peeters -Duym

    Allemaal flauwe kul, er bestaan geen medicijnen tegen wagenziekte, en voor het overige lees ik hier waardeloze tips.