6 redenen waarom je best een bakje aardbeien in huis haalt

Aardbeien
Photo by Hal Gatewood on Unsplash Aardbeien
We voelen al enkele dagen opnieuw de zon op onze snoet en met wat geluk haalde je dit weekend ook al de barbecue onder het stof vandaan gehaald. Het perfecte dessert voor daarna? Wat aardbeitjes en die bevatten behoorlijk wat gezondheidsvoordelen. 

1. Ze zijn goed voor je immuunsysteem

Diëtiste Masha Davis legt uit: “Aardbeien zitten boordevol vitamine C (150 gram is al genoeg voor je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid) en dat is altijd goed nieuws voor je immuunsysteem. 

2. Ze bevatten heel wat antioxidanten

“Antioxidanten zijn zoals kleine superheldjes die gevechten aangaan en je zo beschermen tegen ziektes”, vertelt Davis. Aardbeien snoepen is dus goed voor je hart en zorgt ervoor dat je lichaam goed beschermt blijft tegen ziektes. 

3. Aardbeien zitten vol vezels

Vezels zijn belangrijk voor de spijsvertering en de gezondheid van je hart. 150 gram aardbeien eten, levert je al gauw 2 gram vezels op. Al wijst Davis erop dat het belangrijk is om de aardbei in z'n geheel te eten en niet als sap naar binnen te slurpen want dan verliest de vrucht zijn vezels. 

4. Ze bevatten vitamine B11

Aardbeien bevatten daarnaast foliumzuur, oftewel vitamine B11, wat belangrijk is voor de groei van het lichaam en voor de aanmaak van rode en witte bloedcellen. Vooral zwangere vrouwen zijn hierbij gebaat, want die hebben vaak een tekort.

5. Ze houden je beenderen sterk

Aardbeien bevatten ook calcium en magnesium, beide werken samen aan het sterk houden van je beenderen. 

6. Ze zitten boordevol kalium

Tot slot zijn aardbeien een goede bron van kalium. Kalium is belangrijk voor een goede bloeddruk, en het regelen van de vochtbalans in het lichaam. 
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Maya Debie

  Die van vorige week aan 99 cent ook gekocht. En ze waren wel lekker. Nu wachten tot mijn eigen aardbeien rijp en rood worden. Ongelooflijk hoeveel aardbeien er uit een 6m2 gehaald kunnen worden.Gratis!

 • Jef Smit

  Gewoon zelf kweken. Ik heb 6 varianten thuis staan en ze zijn nu sinds een dikke week bloemetjes aan het krijgen. Nog even geduld en dan lekker biologisch smullen.

 • Ivan Godefroot

  loooolz aardbeien vol vezels.... waar halen ze het toch!!!!!

 • Tina Colpaert

  Ik heb er al veel gekocht en nee niet duur 2,69 en 1,99 en 1,69 colruyt lidle en lekker

 • Karine Roeland

  Verleden week bij een supermarkt: 0,99 cent voor 500gr. Als je wat oplet en gewoon online supermarkten vergelijkt, kan je sommige producten veel goedkoper kopen. Je hoeft enkel maar vanuit je zetel prijzen vergelijken.