Exclusief voor abonnees

50 minuten joggen per week is genoeg: snelheid en duur maken niet uit

Getty Images
Ook de amateur die in het weekend in een sukkeldrafje twee rondjes door het park holt, blijkt het leven aantoonbaar te verlengen. Voor de gezondheidswinst maakt het niet veel uit of u meerdere keren per week uren rent, of eens per week een klein uurtje.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francinne Declerque

  Evenwel zie ik veel jogers, soms zelfs tijdens de avondspits op de singel in antwerpen of daar rond aan het joggen. Ik vraag me af of dat wel zo gezond is in de steden gaan joggen, en nee in het park van de koekenstad is de lucht niet schoner.

 • Charlotte De greef

  @André, knap hoor! Jog zelf gemiddeld 70 kilometer per week in sessies van één tot twee uur per keer en ben ook nooit ziek!

 • Andre Mortier

  Loop al heel mijn leven recreatief, elk seizoen, zonder onderbreking. Van +- 2u30 naar + -1u30/week met ouder worden. Nu 60 en nog steeds 1.u30 à 10km/uur in 2 sessies en gezond parcours(Zonienwoud). Studie klinkt geloofwaardig, werk 40 jaar en ben NOOIT ziek, behalve blessures, eerlijkheidshalve. Beweer daarom niet dat ik 100 jaar zal worden....