5 workout apps voor mensen die een hekel hebben aan sporten

thinkstock
Allemaal leuk dat warme lenteweer, maar het drukt ons wel met de neus op de feiten dat het bikiniseizoen met rasse schreden nadert. Voor sporthaters elk jaar weer een uitdagende periode, want hoe krijg je jezelf gemotiveerd om aan sport te doen als je er een hekel aan hebt? Met deze apps. Alstublieft.

Human
De trap oplopen of dansen voor de spiegel in de badkamer is óók sporten, toch? De app Human dwingt je om 30 minuten per dag stevig te bewegen, maar daarvoor hoef je echt niet naar de fitnesszaal. Elke intensieve beweging wordt geregistreerd. Op luie, bewegingloze dagen zal de app je persoonlijk aanporren om wat aan lichaamsbeweging te doen. Om de sociale controle op te voeren kan je ook een bewegingsclubje oprichten met je vrienden of collega's, waarop jullie elkaars resultaten kunnen vergelijken en zo mekaar stimuleren. Deze app is goed voor iedereen die actief wil blijven, maar geen ambitie heeft om ooit pakweg een loopwedstrijd tot een goed einde te brengen.

Gratis, enkel voor iOS.

Kos

Gympact
Als er geld mee gemoeid is, zal je al sneller geneigd zijn om je sportschoenen aan te trekken. Gympact speelt handig in op onze eeuwige geldzucht door gebruikers 5 à 10 euro te laten inzetten, met de belofte dat ze hun geplande workout zullen voltooien. Hou je je niet aan de vooropgestelde planning, dan gaat dat geld naar iemand die wél zijn geplande training heeft afgewerkt. Zelf kan je op deze manier ook geld verdienen door te gaan sporten. De app controleert alles netjes met een bewegingssensor en via GPS, om na te kijken of je wel echt tot in de sportschool bent geraakt. Stinkend rijk zal je er niet van worden, sportiever hopelijk wel.

Gratis, voor iOS en Android.

Kos

Fitocracy
Fitocracy speelt in op competitiviteit, door punten en medailles uit te delen voor elk bereikt doel. Fitocracy biedt zelf voorgemaakte workouts aan. Daarnaast is aan de app een grootschalig sociaal netwerk gekoppeld van meer dan een miljoen gebruikers (inclusief Arnold Schwarzenegger!). Als die punten, publieke roem en een meekijkende Terminator nog niet voldoende zijn om je te motiveren, kan je ook een personal trainer en voedingsadviseur huren bij Fitocracy voor 1 euro per dag.

Gratis voor iOS en Android, 1 euro per dag als je een personal coach wil.

Kos

Type While Walk / Type n Walk
Geniaal, deze app die het mogelijk maakt om te wandelen tijdens het sms'en, Instagrammen, Facebooken of wat dan ook op je smartphone. Sta niet langer stil om een berichtje te sturen, maar blijf gewoon sportief stevig doorwandelen door deze app die met behulp van een camera de grond voor jou filmt in real-time. Zo kan je bewegen en vergroeien met je smartphone tegelijkertijd.

Gratis versie voor Android, voor iOS betaal je 0,99 dollar.

Kos

Rock my run
Rock my Run koppelt het sportieve aan het aangename: de app past de muziek tijdens je workout aan het tempo aan. Rustig joggen of hardlopen, de muziek past dankzij de app perfect bij je snelheid. Android gebruikers kunnen het tempo manueel veranderen, bezitters van een iPhone kunnen dan weer het tempo aanpassen aan de snelheid van je hartslag of het tempo waarmee je je voeten op de grond zet.

Gratis voor iOS en Android.

Kos