5 redenen waarom je beter alleen gaat lopen

Thinkstock
Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het sporten met een vriendin, al was het maar om de gezelligheid. Toch is het soms beter om je alleen in het zweet te werken, in het bijzonder als je gaat lopen. Wij zetten enkele redenen op een rijtje.

1. Een betere workout
Alleen lopen betekent dat jij beslist wanneer, waar, hoe snel en hoe lang je gaat lopen. Dat is vooral goed als je traint voor een wedstrijd en een bepaalde afstand binnen een bepaalde tijd moet lopen of moet leren sprinten.

2. Muziek
Luisteren naar muziek is één van de meest effectieve manieren om wat extra energie in je looppas te steken, verveling te verslaan en langer te blijven doorgaan. Maar als je gaat lopen met een vriendin is een koptelefoon natuurlijk geen optie.

3. Tijd voor jezelf
Veel mensen gebruiken sporten als een manier om stress te verminderen, na te denken of te mediteren. Dat is veel moeilijker als je sportvriendin ondertussen aan het babbelen is.

4. Geen gemiste workouts
Als je alleen loopt, ben je alleen afhankelijk van je eigen motivatie om te sporten. Want als je sportvriendin belt om af te zeggen, dan is de kans groot dat ook jij een sessie zult overslaan.

5. Minder risico op blessure
Als je loopt met een vriendin, dan is het moeilijk om niet competitief te worden. Zonder dat je het zelf beseft, zal je iets sneller of langer lopen dan je op je eentje zou doen. Maar door jezelf te hard uit te dagen, verhoog je de kans op een blessure.