Exclusief voor abonnees

21 dagen gezond: waarom je je favoriete spaghetti echt niet hoeft te mijden. “Koude of opgewarmde pasta is beter voor je lijn”

Sanne Mouha
Carline Vandercruyssen Sanne Mouha
21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken.  Vandaag dag 13: zeg niet langer spaghetti tegen spaghetti. In de supermarkt wordt de klassieke tarwepasta steeds harder weggedrukt door volkoren- en andere speltslingers en zelfs caloriearme pasta. Men zou schrik hebben om nog naar gewone pasta te grijpen, maar zie: “Koud of heropgewarmd wordt ook gewone spaghetti een pak vezelachtiger en dus gezonder.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis



3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Maya Debie

    Zeer gevaarlijk, oudere spaghetti. Niet opeten, niet doen!

  • paul dene

    Heropgewarmde spaghetti kan je een voedselvergiftiging bezorgen, dit is dus zeker geen "gezond" advies!

  • Mario Adams

    Glucomannan is alsof je op rubber kauwt. Mijn vrouw eet dat regelmatig omdat er niet veel calorieën in zitten, maar na één of twee happen heb ik het wel gehad.