Exclusief voor abonnees

1 op de 6 jongeren raakt verslaafd aan cannabis: “Schade aan hersenen onherstelbaar”

Foto ter illustratie.
Getty Images/iStockphoto Foto ter illustratie.
Eén op de tien die cannabis probeert, blijft eraan hangen. Die kans is zelfs een op de zes als je als tiener al begint met joints. Dertig procent van de Belgische jongeren gebruikt – al eens of regelmatig – cannabis. En dat is niet onschuldig, tonen experts aan. “Als een glas ­alcohol een ­baseballknuppel is voor je hersenen, is een joint een kruisraket.” Zo kan je als ouder voorkomen dat dit met jouw kind gebeurt.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
64 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rafael Vanderstraeten

  Ik had jaren een hevige cannabis verslaving gehad en ben ondertussen 5 jaar clean, ik ben er van overtuigd dat cannabis gewoon weg schadelijk isben nog steeds vergeetachtig en zo veel meer.. Wie zegt dat cannabis onschuldig is gewoon dom en is een waarschijnlijk een exuus voor verder te kunnen gebruiken, uiteindelijk als je een dagelijkse gebruiker hebt kan je wel normaal functioneeren maar de 'stille' schade die hij maakt merk je pas achteraf als je clean bent. Daarom de term 'softdrugs'

 • LEO DANEELS

  Niet de gebruiker maar zijn omgeving is het grootste slachtoffer van elke verslaafde!

 • william Masson

  Je herkent hier direct de echte verslaafden, probleem minimaliseren, verslaving ontkennen tot ze in een centrum terecht komen dan Mag de maatschappij ervoor opdraaien .

 • geert noels

  Dit artikel slaat nergens op.. Alcohol is honderd keer schadelijker dan cannabis.. En cannabis is een super geneeskrachtige plant die gewoon al 90 jaar verboden is omdat Big Pharma geen concurrentie van een plant wil

 • rud beernaert

  Legaliseer het ,en verbied alcohol, en nee ik gebruik niks van cannabis en ook geen alcohol,want alcohol is op ze,n minst 10 keer gevaarlijker.