#Sandalenweer: zo maak je je voeten helemaal zomerklaar

Shutterstock
Nu de temperaturen de komende dagen vlotjes boven de 20 °C stijgen, is het niet alleen tijd om onze melkflessen, maar ook onze voeten zomerklaar te maken. Geen tijd voor een uitgebreide pedicure? Met deze tips kan je gewoon thuis aan de slag!

Week je voeten

Vul een emmer met warm water en strooi er wat epsomzout over om je huid te verzachten. Het zout werkt verzachtend en heeft antimicrobiële eigenschappen om de gebieden tussen tenen teennagels schoon te houden.

Gebruik een voetvijl

Vijl nadat je je voeten geweekt hebt zachtjes de onderkant van je voeten en andere plekjes die droog of ruw aanvoelen. Meestal zijn dat de bal van je voeten en de zijkanten van je tenen. Ga daarbij niet te snel te werk en neem je tijd voor het beste resultaat.

Hydrateer je voeten voor het slapengaan

Zijn je voeten erg droog? Smeer ze dan zowel na het douchen als voor het slapengaan rijkelijk in met een verzachtende voetencrème.

Fleur je teennagels op

Verwijder eerst alle oude restjes nagellak. Als je je nagels elke keer lakt, zien ze waarschijnlijk een beetje geel zodra je je nagellak eraf haalt. Om die oppervlakkige vlekken te verwijderen, meng je 3 eetlepels waterstofoxide met een half glaasje warm water. Week je teennagels een paar minuten en schrob er daarna over met een zachte, schone tandenborstel die je in het mengsel dompelt. Herhaal indien nodig.

Kies de juiste kleur nagellak

Felle kleuren zoals rood, roze en koraal en rijke, ondoorzichtige kleuren zoals romig wit of kobaltblauw geven je voeten instant een frisse, elegante look omdat ze voor een mooi contrast zorgen tussen je teennagels en je huid.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Coppens

    "Zomerklaar" ... de lénte is pas begonnen...