"Ouders van dikke kinderen moeten vervolgd worden"

Katie Hopkins
YouTube Katie Hopkins
Katie Hopkins, een controversiële reality TV-ster en columniste voor de Britse tabloid The Sun, heeft enkele opmerkelijke uitspraken gedaan over ouders van dikke kinderen. Volgens haar zijn ouders van kinderen met obesitas schuldig aan kindermishandeling en moeten ze daarvoor vervolgd worden.

Hopkins deed de uitspraken in een interview naar aanleiding van haar nieuwe documentaire 'My Fat Story', die in januari wordt uitgezonden. Voor de documentaire kwam Hopkins bijna 25 kg bij om te bewijzen dat mensen met overgewicht geen reden hebben om anderen te beschuldigen van problemen die ze zelf in de hand hebben. In de documentaire is te zien hoe ze enkele bizarre en controversiële uitspraken doet: "Dit is een stom project, ik haat dikke mensen die me dit doen doen", zegt Hopkins in haar film.

In een interview op kerstavond drijft Hopkins haar betoog nog wat verder: "Als ik ouders zie van dikke kinderen, dan vertel ik ze op de man af dat het hun schuld is", vertelt Hopkins. Ze heeft er bovendien geen probleem mee om de ouders in kwestie aan te geven bij de sociale dienst. "Blijkbaar worden dikke kinderen nog altijd als 'mollig' of 'schattig' aanzien in onze maatschappij, terwijl het pure kindermishandeling is", aldus Hopkins. "Het is bijvoorbeeld verschrikkelijk dat scholen nu extra large-uniformen aanbieden op school", zet ze haar betoog verder.

Ben jij het eens met Katie Hopkins of gaat ze hier zwaar uit de bocht?