Ga naar de mobiele website
^ Top

"Mijn dochter raakte verlamd door tonijn uit blik"

Volgens de moeder van het achtjarige kind heeft een loodvergiftiging door het eten van tonijn uit blik voor de verlamming gezorgd.
thinkstock Volgens de moeder van het achtjarige kind heeft een loodvergiftiging door het eten van tonijn uit blik voor de verlamming gezorgd.
De moeder van een meisje dat verlamd raakte en ook niet meer kan praten, meent dat dit te wijten is aan tonijn uit blik. De achtjarige Lexi-Mae uit het Engelse Hull was volgens haar mama kerngezond tot ze drie jaar geleden antibiotica kreeg voor een oorontsteking.

De ochtend daarna hing haar gezichtje scheef en kon het meisje niet meer bewegen. Na twee weken in het ziekenhuis wisten de dokters nog niet wat er was gebeurd. Maar moeder Lindsey Grant (30) is van oordeel dat het dieet van haar kind de boosdoener is. "De dokters begrijpen het niet, maar ik ben overtuigd dat het aan een loodvergiftiging te wijten is."

"De dokters hebben haar daar nog niet op getest, maar ik ben er zeker van. Ze at vroeger elke dag tonijn uit blik. Ze kreeg al een heleboel bloedtests, MRI's, CT's, EEG's, PET-scans, maar er kwam niets aan het licht. Geen enkel ziekenhuis weet er raad mee."

Voor ze ziek werd, was tonijn het favoriete eten van de kleine Lexi-Mae. Ze at het zowel thuis als op school. Het meisje moet nu naar school in een kinderwagen terwijl haar broer naar school fietst. "Ze kan zelf niet 'mama' zeggen. Het is hartverscheurend, voor iedereen. Aan haar hersenen scheelt niets, maar ze kan niet bewegen. Op een kinderfeestje zat ze onlangs te kijken hoe de kinderen dansten. Ze barstte in tranen uit omdat ze niet kon meedansen."

"De dokters willen haar nu opereren, maar ik weiger dat tot ze haar op loodvergiftiging testen. Ik wil dat ze me ernstig nemen. Ze zeggen dat het onmogelijk is en denken dat ik gek ben. Maar ik ben zeker dat ik op het goede spoor zit."
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • SABINE VAN DE KERKHOVE

  Thuis en op school alle dagen tonijn uit blik Haar dieët ??? Dacht dat voeding gevarieërd moet zijn en dan nog uit blik....

 • John Dallas

  Het zal eerder een combinatie van loodvergiftiging zijn met kwik vergiftiging. Het is bekend van toen de goudzoekers in Alaska massaal kwik gebruikten om goud uit de rotsblokken te halen dat ze na een bepaalde periode allemaal aan hersenverlamming leden en er uiteindelijk aan zijn gestorven. Dus de moeders bewering is nog niet zover gezocht, maar ja sommige dokters denken dat ze de wijsheid un pacht hebben...

 • Sven Goderis

  ?? de moeder wil geen operatie ? doe een testjevom dat dom wicht waker te maken want elke dag tonijn uit blik is erg ongezond en als ze toch zo gefocust is op die loodvergiftiging heeft ze het mss met opzet haar dochter vergiftigd zoek het maar uit?!

 • olivier cop

  Maar dat zijn aluminium blikjes....

 • Kamal Kamal

  Goed zo....blijven vechten voor u dochter want ze denken altijd dat ze het beter weten.

Meld een bug