"Kind met downsyndroom ter wereld brengen is immoreel"

Richard Dawkins.
EPA Richard Dawkins.
Bioloog en religiecriticus Richard Dawkins heeft zich met een opmerking over ongeboren baby's met het syndroom van Down heel wat kritiek op de hals gehaald. "Aborteer het en probeer opnieuw", antwoordde de Britse auteur een vrouw op Twitter, die over een dilemma van een zwangere moeder had geschreven. "Het zou immoreel zijn het in de wereld te brengen, als je de keuze hebt", klonk het verder.

In zijn blog verduidelijkte Dawkins vandaag dat het niet om een aanbeveling ging, maar enkel om wat hij zelf in zo'n geval zou doen.

Moeders en een vereniging die mensen het syndroom verenigt, reageerden geërgerd. De vereniging schreef dat betrokkenen een bevredigend leven kunnen leiden en kunnen bijdragen tot de maatschappij.

Het thema is opnieuw in de schijnwerpers gekomen nadat een Australisch paar een baby in de steek had gelaten, dat met het syndroom ter wereld was gekomen. Een draagmoeder in Thailand had het kind gebaard.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marc werbrouck

    Heel juist!!! Als men naar de andere zoogdieren gaat kijken krijgen afwijkingen geen kans. Als men het niet op voorhand weet klinkt het verhaal uiteraard totaal anders!