"Ik moet soms acrobatische toeren uithalen om een gehandicapte man tot een orgasme te krijgen"

photo_news
Vlaanderen telt zo'n veertig seksuele ­dienstverleners - vrouwen en mannen - die in bijberoep de erotische ­verlangens van gehandicapten vervullen. Els (50) is één van hen. "Als ik moet ­kiezen tussen mijn partner en mijn job, dan kies ik voor de job", zegt ze. "Het maakt me gewoon gelukkig dat ik genot kan geven aan mensen die voor hun ­seksuele behoeften nergens anders nog terechtkunnen."

"Ik moet zeggen dat ik er meestal wel in slaag om interactie te krijgen, zelfs bij mensen met de zwaarste beperking. En dat is niet simpel. Ga er maar aan staan, bij een man met ALS die al aan de beademing ligt en amper nog kan zeggen waar hij naar verlangt. Het is al precisiewerk om zo iemand in een comfortabele, pijnloze houding te leggen. Ik moet soms echt acrobatische toeren uithalen om zo'n man tot een orgasme te krijgen."

"Het mooiste compliment kwam van een half verlamde weduwnaar die opnieuw, na 45 jaar, verliefd was geworden, nota bene op zijn eerste lief. Hij zei: 'Jij hebt mij het zelfvertrouwen gegeven dat ik nodig had om te weten dat ik als man met een beperking toch nog altijd een vrouw kan doen genieten. Zonder jou had ik de stap naar een nieuwe relatie nooit durven te zetten.'"

HET VOLLEDIGE INTERVIEW MET KRISTEL LEES JE IN ONZE WEEKENDKRANT. KLIK HIER EN PROEF NU VIJF WEKEN GRATIS.

Het mooiste compliment kwam van een half verlamde weduwnaar die opnieuw verliefd was geworden. Hij zei: 'Jij hebt mij het zelfvertrouwen gegeven dat ik nodig had'

Els