Exclusief voor abonnees

“Eet uw neuskeutels gerust op” (en andere tips om onze kinderen gezond te houden)

Getty Images
Berisp je kind niet langer wanneer die weer eens met z’n vingertje in zijn neus zit en datzelfde vingertje vervolgens stiekem in zijn mond steekt. Bolletjes snot verzamelen is goed voor zijn gezondheid. 

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • mich lee

    Geert Vaelen, stammen in oerwouden leven ook meer geïsolleerd en komen minder in aanraking met ongekend ebacterieën en virussen. Vraag anders aan de indianen in Noord Amerika waarom 90% van hen stierf aan een gewone griep?

  • Geert Vaelen

    Dit is algemeen geweten. Kom je niet in aanraking met bacterien en virussen, dan heeft je immuunsysteem niks te doen en legt zichzelf stil omdat het alleen energie verbruikt en niks opbrengt en niet nodig is. Tot je dan uiteindelijk eens iets tegenkomt en dan ben je plots doodziek. Stammen in oerwouden hebben niet eens medicatie zoals wij en zijn minder ziek dan wij.

  • Nicolas Van Hoecke

    Maar allé, toch voos zeker. Ergste is dat sommige volwassenen het ook nog doen. Binnen 2 jaar gaan we lezen dat het toch niet goed is.